← Nazad
Koje su prednosti individualne nastave?

Koje su prednosti individualne nastave?

Autor admin · Apr 2022.

Ustanovili smo da su privatni časovi itekako potrebni za što bolji rezultat kada profesori ne objasne lepo, izostave delove gradiva ili jednostavno ne stignu da se posvete svakom učeniku/studentu. U takvim situacijama pribegavamo alternativnim načinima učenja i zakazujemo časove da bi smo postigli željene rezultate. 

Platon i Aristotel su rekli da se ljudi razlikuju po prirodi i sposobnostima.

Zato treba prilagoditi učenje sposobnostima pojedinca. 

Neke od glavnih prednosti individualne nastave su:

  • Individualni pristup i puna pažnja

Sve ima svoje prednosti i mane, a jedna od najvećih prednosti individualne nastave je što se sve prilagođava Vama i Vašim potrebama! U grupi se posmatra celina i teško je uskladiti individue različitih sposobnosti. 

  • Tempo i način rada

Birate tempo rada u zavisnosti kojom brzinom učite bez prilagođavanja drugima. Slobodni ste da izaberete oblasti koje Vam više leže ili one koje je teže savladati samostalno. 

Kod individualnog pristupa imate slobodu da uvek zahtevate da se nešto obnovi ili dodatno pojasni. Takođe izbor materijala za učenje možete prilagoditi u zavisnosti da li ste vizuelni ili audio tip.

  • Fleksibilnost

Fleksibilnost i usklađivanje termina su veliki plus. Potpuna sloboda u odnosu na fiksne termine i usklađivanje sa ostalim obavezama jer privatne časove možete zakazati i vikendom ili u večernjim terminima. Opredelite se za termine kada ste rasterećeni i imate koncentracije. 

  • Samopouzdanje i samostalnost

Individualni časovi će Vam dati samopouzdanje i nije prisutno upoređivanje sa drugima kao što j eto slučaj na grupnoj . Pružiće Vam motivaciju i podršku da iskoristite svoj potencijal. Osamostalite se u učenju i postanite odgovorni za svoje rezultate.

  • Vredno ulaganje

Cena individualnog časa je uglavnom viša od grupnog ali imajte u vidu da se profesor posveti samo Vama i da možete više naučiti za jedan čas. Još jedna prednost individualnog pristupa je i Intenzivno učenje bez ometanja dok komunikacija u grupnoj nastavi oduzima dosta vremena.  

  • Intenzivno učenje i praćenje napretka

Profesor će svu pažnju posvetiti Vama, odgovaraće samo na Vaša pitanja i pratiće Vaše napredovanje pa će tako svaki minut biti dragoceniji i više ćete naučiti za kraće vreme. 

Zato, zakažite čas i uverite se koliko možete postići za jedan čas individualne nastave.

Birajte da radite efikasno a ne na teži način. #WorkSmarterNotHarder


Preporučeni članci

Pripreme za prijemni – Kako da Vaše dete upiše fakultet koji želi

Autor Mihajlo Stanojevic · Nov 2022.

Pripreme za prijemni – Kako da Vaše dete upiše fakultet koji želi
Saveti kako da online čas bude zanimljiv – Drugi deo / Alati

Autor Mihajlo Stanojevic · Nov 2022.

Saveti kako da online čas bude zanimljiv – Drugi deo / Alati

Podeli na mrežama

EasyPass je platforma za brzo i lako zakazivanje privatnih časova. Gde god, kad god.

Pronađi profesora Postanite profesor O nama Kontakt
Blog Najčešća pitanja O nama Uslovi korišćenja Politika privatnosti

Za bilo koja pitanja kontaktirajte nas na:

[email protected]
kolačići

Ovaj web sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem naše web stranice pristajete na sve kolačiće u skladu sa našom Politikom privatnosti